About

linkedinlinkedin

Jorritsma IT Consultancy is de BV waaronder ik, Rommert Jorritsma, al weer 10 jaar als zelfstandige werk in de IT sector. Ruim dertig jaar ben ik nu werkzaam in de ICT. Ik heb ervaring in het ontwikkelen van IT systemen en het bepalen van ICT test strategie├źn. Daarnaast heb ik vele jaren ervaring als lijn- en projectmanager binnen complexe organisaties.

Van de dertig jaar heb ik ruim vijfentwintig jaar expertise opgebouwd op het gebied van het Elektronisch Betalingsverkeer. Kennis over de gehele keten van betalen (mobile payments, bancaire, prepaid, fleetcards, giftcards en loyalty). Kennis van betaalterminals, netwerken tot en met de transactie verwerkende systemen en (SEPA) girale verwerking. Zowel in de fysieke als ook in de online betaalwereld.

In de loop van de jaren heb ik een gedegen netwerk opgebouwd in de bancaire sector, detailhandel en bij (internationale) transactie-verwerkers en producenten van betaalsystemen.

Als operationeel manager van de allereerste PIN betalingen (1990) tot aan honderd transacties per seconde (1998) bij Interpay/BeaNet, heb ik de trend gezet van de bekende 99,98% beschikbaarheid van het pinnen in Nederland. Op verzoek van de vraagzijde in de markt heb ik recent voorstellen uitgewerkt voor een praktisch 100% beschikbaarheid van het Elektronisch Betalen in Nederland. Maar heb ik ook binnen tijd en budget succesvol het driejarige programma/project geleid voor de afbouw van PIN (2012) en de totale migratie in Nederland naar de EMV gebaseerde producten Maestro en V PAY.

Jorritsma IT Consultancy is expert in het Elektronisch Betalingsverkeer gespecialiseerd in onder andere programma/projectmanagement van (complexe) projecten, interim management van organisaties en consultancy op alle gebieden in de betaalketen.